Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Halászlé képes leírás - Baja.tlap.hu
részletek »

Halászlé - Baja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: baja.tlap.hu » Halászlé
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bajai halászlé

Bajai halászlé

Az oldal összegyűjt minden fontos és érdekes információt, amit a bajai halászléről tudni érdemes: a bajai halászlé receptje, bajai halkommandó, bajai népünnepély, eszközbérlet, rendezvények és kiadványok.

Bajai halászlé receptje

Bajai halászlé receptje

Hozzávalók: kb.3 kg ponty 3 nagy fej vöröshagyma finomra őrölt házi pirospaprika,kb.10-12 dkg só kb.4 evőkanál,izlés szerint. Elkészítés: Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk. Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába fél cm-enként, majd 5-6 cm-es darabokra vágjuk.Besózzuk,2-3 órát álljon a sóban,kerüljön az irdalásokba is.Ha a sózás megfelelő alapossággal történt,főzés közben legfeljebb minimális sózásra lesz már szükség - izlésnek megfelelően...

Bajai Halfőző Fesztivál

Bajai Halfőző Fesztivál

Megtisztelő, hogy újra köszönthetem Önöket abból az alkalomból, hogy hamarosan ismét eljön a halfőzés ideje Baján. A már hagyománnyá vált, minden évben megrendezett Halfőző Fesztivál nálunk az év fénypontja. Minden bajai erre készül, ezt várja az egész esztendőben, és remélem, sokan érzik ugyanezt kedves vendégeink közül is! A tavalyi fesztivál más volt, mint az eddigiek. Új csapat, a Baja Marketing Kft. vette kezébe a rendezvény megszervezését, akiknek sikerült újjávarázsolni, színesíteni, gördülékenyebbé, érdekesebbé tenni a halászlé ünnepét. A visszajelzések azt mutatják, - és magam is azt tapasztaltam - hogy a négynaposra bővült fesztivál mindenkinek elnyerte a tetszését. Nem is csoda, hiszen bővelkedtünk a jobbnál jobb műsorokban, valamint számos kísérőrendezvény és kikapcsolódást nyújtó program is szerepelt ezekben a napokban a város palettáján. Remélem, hogy a négy napban vendégeink kihasználták a lehetőséget, hogy egy kicsit jobban megismerjék a városunkat és környékét. Aki tavaly nem tette, idén is részese lehet ennek az élménynek...

Halászléoldal, halászléreceptek

Halászléoldal, halászléreceptek

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

Halfesztivál - Baja fórum

Halfesztivál - Baja fórum

Baja a halászlé fővárosa. Magyarországon itt a legmagasabb az egy főre jutó halfogyasztás. A Baja fórum halfesztivál témakörében elolvashatjuk az aktuális programokat, a bajai halászlé receptjét és böngészhetünk a rendezvényen készített fényképek között.

Tuti menü