Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb képes leírás - Baja.tlap.hu
részletek »

Egyéb - Baja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: baja.tlap.hu » Egyéb
Keresés
Találatok száma - 10 db
Baja és Körzete Méhész Klub Egyesület

Baja és Körzete Méhész Klub Egyesület

A Bácskában élő méhészeti tevékenységet végző emberekre mindig az összefogás a tenniakarás, a természet szeretete volt a jellemző. 1875-ben megalakult a Bács-Bodrogi Méhész Egyesület. A második világháború után Baján működött az ország egyik legnagyobb méhészeti szövetkezete, Dél-Bács-Megyei Méhészeti Szövetkezet. 1981-ben 690 fő volt a tagok száma. A szövetkezet fennállásának 25. évfordulója alkalmából Nemzetközi Méhészeti Kiállítást rendezett 1982-ben. Különböző okok miatt a gazdálkodás eredményessége csökkent, ami a rendszerváltás után a megszűnéshez vezetett. A bácskai méhészek az ország más térségeiben muködő méhészközösségekhez csatlakoztak. Ez az állapot azonban nem tartott sokáig, hiszen 2000. Január 17-én megalakította az Országos Magyar Méhészeti Egyesület helyi szervezetét a Baja és Körzete Méhész Klubot. A klub tagjainak száma rövid időn belül meghaladta a száz főt. Az eredményes tevékenység hatására a közösség önálló egyesületet hozott létre 2001. December 11-én Baja és Körzete Méhész Klub Egyesület néven. Az egyesület levelezési címe: 6500 Baja, Szabadság út 77. Az egyesület megalakulása óta folyamatosan és szorosan együttmőködik az Országos Magyar Méhész Egyesülettel és a Méhészeti Terméktanáccsal...

Baja klub

Baja klub

Baja klub közösségi honlapja: képek, hírek, videók, fórum, tagok és linkek találhatóak az oldalon. Ez a klub egy szabad közösség, amelyhez bárki csatlakozhat egy néhány perces regisztrációt követően.

Baja orgonás honlapja

Baja orgonás honlapja

Baja városában található orgonák: Belvárosi templom: 2 manuál 29 regiszter, Angster Op. 1125. (átépített) (elektropneumatikus) Szent Antal templom (Barátok) 2 manuál 37 regiszter, Angster Op. 1105. (pneumatikus) Szent István templom: 1 manuál 12 regiszter, Angster Op. 16. (mechanikus) Szent Szív templom: 1 manuál 6 regiszter Unger Miklós (mechanikus) Szent Rókus kápolna: 1 manuál pedál nélkül 4 regiszter Angster Op. 696. (mechanikus) Református templom: 1 manuál 6 regiszter Angster Op.774. (pneumatikus) A Baja- Szent János kápolnában állt az Angster orgonagyár Op. 516. számú 3 regiszteres mechanikus traktúrájú (pedál nélküli) orgonája. Sajnos ez a hangszer megsemmisült. (Épült: 1906-ban.) Az evangélikus templomba Kolonics István épített egy pozitívorgonát, mely 1854. januárjára készült el. A templom bővítésekor az egyik gazdag evangélikus család egy kétmanuálos harmóniumszerű hangszert ajándékozott a templom számára. Sajnos Kolonics István orgonáját ezután már nem használták, és nyoma veszett.

Baja térkép

Baja térkép

Online térképek és útvonaltervező Bajáról. Autóstérkép, műholdas térkép és településkereső a városról. A honlapon lévő térkép utcaszintű, ezért a legkisebb településen is megtaláljuk a kívánt ulticélt.

Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság

Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság

A múlt hét végén, nem csütörtöktôl, csak péntek reggeltôl a címben szereplô város felé törekedtem többedmagammal. A Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság más tizenhét tagjával, lelkesültjével. A törekedést kérjük szó szerint és elszántságként értelmezni, ugyanis vesztünkre a román-magyar határon megbukott a gépkocsi, mellyel az ismert szállítási cég át szándékozott minket dobni az Európai Unió egyik tagállamába, ahol Baja is található. A szándékát nem koronázta siker, ugyanis vesztünkre elfelejtett működni a korrupció, fôfôellenôrök ôriztek ellen mindent, tévék villogtatták félelmetes kamerájukat a vámosok és határrendôrök között. (Meg is jegyezte valaki: hazánk gazdasági és igazgatási élete megbénulna, ha nem lenne korrupció, illetve látjátok feleim: ilyen lesz az Unió, úgyhogy szomorkodjatok már most...) A mondott gépkocsi papírjai (kísérô és igazoló okmányai) nem voltak sehogyan sem rendben. Mit szaporítsam a szót: három kocsival jutottunk el végül éjféltájban Bajára. Még vártak étellel, itallal, fáradt, de lelkes mosollyal. Köszönjük utólag is...

Bajai Cégek

Bajai Cégek

Weblapunk célja, hogy a helyi vállalkozásokat népszerűsítsük az itt élő emberek körében. Egy üzletet nem reklámozni olyan, mint amikor kacsintasz egy lányra a sötétben. Te tudod, hogy mit csinálsz, de rajtad kívül senki más nem tudja. (Stuart H. Britt) Bizonyára került már olyan szituációba, hogy gyorsan kellett egy adott tevékenységgel foglalkozó céget keresnie, de nem találta meg az Önnek megfelelőt. Ilyenkor általában különböző nyomdai kiadványokban, hirdetési újságban keressük a megoldást. Gyakran megesik azonban, hogy az adott számban nem találjuk meg, akit keresünk. Vajon hogyan juthatnánk mégis gyorsan, friss információkhoz? A megoldás az internet! A legtöbb háztartásban és vállalkozásnál megtalálható, és nem szabad megfeledkeznünk az egyre elterjedtebb mobiltelefonon keresztüli használatról sem. Hatalmas számban növekszik az ?okostelefont? használók száma, akinek szintén fontos az azonnali információszerzés. Célunk a Baja és vonzáskörzetében működő vállalkozások népszerűsítése! Célunk, hogy közös sikereket érjünk el!

Bajai Judo Club

Bajai Judo Club

A Bajai Judo Club támogatókat keres folyamatos, színvonalas és sikeres működéshez. A klub fennállása óta számos olimpiai, világbajnoki, EB helyezett, magyar bajnok versenyzőt nevelt ki. Tevékenységével hozzájárult az egészséges, edzett bajai fiatalság neveléséhez.

Bajai üzletek

Bajai üzletek

Baja városának üzleteit összefogó információs oldalunk a jövőt hozza el Önnek! Bizonyára Ön is tudja és érzi, hogy az információ szerepe napjainkban felértékelődött, hiszen annyi van belőle, hogy a választás nehézkessé válhat. Mi segítünk abban, hogy az Ön üzletéről a megfelelő minőségű és tartalmú információ eljusson a megfelelő helyre a megfelelő időben! Alapvető filozófiánk, hogy a munkánkkal elégedett ügyfél az internetes megoldások széles körét biztosan és hatékonyan használhassa fel saját üzleti céljai érdekében!

Golgota Keresztény Gyülekezet Baja

Golgota Keresztény Gyülekezet Baja

A Golgota Keresztény Gyülekezet a Jézus Kirsztust Úrnak megvalló hívők közösségeként jött létre. Legfőbb vágyunk, hogy megismerjük Jézust és az Ő hasonlóságára átformálódjunk. Itt a bajai Golgota Gyülekezetben arra törekszünk, hogy híveink növekedjenek az Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus kegyelmében és megismerésében. Hogy az Ige tanításán, dicsőítésen, imán és a testvéri közösségen keresztül a hívek minél szentebb életet élhessenek Isten előtt és ezáltal hatékonyan tehessenek bizonyságot Jézusról, és hogy készen várhassuk az Ő visszatérését! Csilics Zoltán.

Hirdetés
HunGarian Baja

HunGarian Baja

HunGarian Baja honlapja: hírek, versenykiírás, térképek, időterv, nevezési lista, eredmények, videók, fotók és szállás. A honlapon olvasható hírek és cikkek folyamatosan frissülnek, érdemes gyakran meglátogatni.

Tuti menü