Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bács-Kiskun megyei portálok képes leírás - Baja.tlap.hu
részletek »

Bács-Kiskun megyei portálok - Baja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: baja.tlap.hu » Bács-Kiskun megyei portálok
Keresés
Találatok száma - 10 db
Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye Magyarország legnagyobb területű megyéje, az ország területének 1/12-e. A Duna-Tisza közén helyezkedik el. Székhelye Kecskemét. Az oldal Bács-Kiskun megye településeit, sportját, egészségügyét, művelődését, vallását, könyvtárait, vendéglátását, médiáját, óvodásit és iskoláit mutatja be. Bács-Kiskun megye bemutatása linkekben.

Bács-Kiskun Megye Turisztika

Bács-Kiskun Megye Turisztika

"Azért vagyunk a világon" - idézzük gyakran Tamási Áront - "hogy valahol otthon legyünk benne". Számunkra ez az otthon Bács-Kiskun megye. Megyénk vendégszerető városaiban, községeiben számos értékes hagyományra találunk, amelyet nemzedékek gazdagítottak, formáltak. Ha végignézi internetes oldalunkat, nem lesz nehéz felfedezni közöttük a tradíciókat megőrző és megújító, vagy a korunk kihívásainak megfelelő kulturális, művészeti, közösségi ünnepeket. Megyénkben számos közösség fedezte fel és élteti tovább a borhoz, a speciális ételkülönlegességek elkészítéséhez kötődő ünnepeket. Velük együtt büszkén vállaljuk ezeknek a kezdeményezéseknek a felkarolását, ezeknek a táji, vagy a lokális jellegzetességeknek a bemutatását. A megye borainak nemcsak az ízük kiváló, de minden tekintetben állják a versenyt az ország más borvidékeivel, a különleges illat és zamatanyagok keltette kellemes hatás mellett megjelenésben, szépségben is...

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Bács-Kiskun megye a Duna-Tisza közén, délről Szerbia-Montenegro-val, északról Pest megyével határosan helyezkedik el 8418 km²-es területével (az ország területének 9 %-a) Magyarország legnagyobb megyéje. Népsűrűsége alacsony, a külterületi népesség aránya - a tanyás jellegből adódóan - az országban itt a legnagyobb. Legmagasabb pontja az Ólomhegy (174 m), a legalacsonyabban fekvő része a Tisza mellett az alpári részen 81 m. Bács-Kiskun megye településszerkezete 18 városból és 101 községből áll. A megye népességének közel 60 %-a városban él. A városok többsége nagyhatárú, mezővárosi jellegű település számottevő külterületi népességgel. A megye 101 községéből mindössze öt van, ahol a népesség létszáma nem haladja meg az ötszáz főt. A községek 60%-a 1000-3000 fős lélekszámú kategóriába...

Bács-Kiskun Megyei Munkaügyi Központ

Bács-Kiskun Megyei Munkaügyi Központ

Bács-Kiskun Megyei Munkaügyi Központ honlapja. Az oldalon böngészhetünk többek között az aktuális munkavállalói hírek és szabályzatok között, megtekinthetjük az aktuálisan induló képzéseket és pályázatokat.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

ABács-Kiskun Megyei Önkormányzat hivatalos honlapja. Az oldal az alábbi főbhb témakörökkel foglalkozik: hírek a megyéből, megyei rendezvények, települések, látnivalók, szálláshelyek, turizmus, bor és gasztronómia.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Levéltára

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Levéltára

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Levéltára, Bács-Kiskun megye alakulásával párhuzamosan, 1950. február 1-jén alakult, és Bács-Kiskun Megye Levéltára néven kezdett működni. A levéltárak államosítása után Kecskemét Város Levéltárával egyesült (1950) és Bács-Kiskun Megyei Közlevéltár, 1952-től pedig Kecskeméti Állami Levéltár lett. Bács-Kiskun Megyei Levéltárként 1968-tól, mai nevén pedig 1992-től működik. Működését a megye székhelyén Kecskeméten, a mai városháza épületében (Kossuth tér 1.) kezdte meg. Raktárai igen hamar megteltek, így 1964-ben megkapta a Klapka u. 13-15. szám alatt lévő volt Füszért-raktár épületét is, ahol az épület lebontásáig a levéltár Klapkai utcai csoportja nyert elhelyezést. 1993-ban új levéltárépület építése miatt a csoport az itt őrzött levéltári anyaggal együtt ideiglenesen az Izsáki úti Erzsébet laktanyába költözött, ahonnan csak 1995-ben költözött vissza. Az új épület mellett továbbra is megmaradtak a városházi raktárak és a kutatóterem is, ahol a Kossuth téri csoport működik...

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezete

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezete

A megyei Múzeumi Szervezet 1962-ben jött létre. 1990 óta fenntartója a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A Szervezet tagjai » A múzeumokra kötele-zően kirótt faladatokat intézményeinkben 78 fővel látjuk el. A Múzeumi Szervezet vezetését a Katona József Múzeum (Kecskemét), mint megyei múzeum látja el, élén a Közgyűlés által kinevezett igazgatóval.

Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Tanács

Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Tanács

Az Országgyűlés a területfejlesztési intézményrendszer első lépcsőjeként megalkotta a Területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvényt. A törvény az ország kiegyensúlyozott területi fejlődését és térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítását, illetve az átfogó területfejlesztési politika érvényesítését tűzte ki célul. A Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Tanács 1996. nyarán, a területfejlesztési törvényben előírtak szerint alakult meg és kezdte meg működését 18 taggal. Az Országgyűlés 1999. decemberében módosította a területfejlesztési törvényt, mely leszűkítette a kistérségek és megszüntette a gazdasági oldal szerepvállalását a tanácsok munkájában azzal, hogy 8 főre módosította a területfejlesztési tanácsok létszámát. A Tanács Bács-Kiskun megyében a területfejlesztési feladatok összehangolását végzi. Feladatai ellátásában együttműködik a települési önkormányzatokkal, a területfejlesztési kistérségi társulásokkal, a megye fejlesztésében közvetlenül és közvetve közreműködő államigazgatási szervekkel, az érdekelt gazdasági, társadalmi és szakmai szervezetekkel...

Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara

Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara

Az ügyvédi hivatás gyakorlásának kezdete a régmúltba nyúlik vissza. Az állam működése során a jog szerepe meghatározóvá vált a törvények be nem tartása kapcsán a polgárok összeütközésbe kerültek az állammal és egymással.

Hirdetés
Bács-Kiskun portál

Bács-Kiskun portál

Bács-Kiskun megyei közgyűlés munkái, Bács-Kiskun megye képekben. Bács-Kiskun megye Magyarország legnagyobb területű megyéje, az ország területének 1/12-e. A Duna-Tisza közén helyezkedik el. Északon Pest megye, keleten Jász-Nagykun-Szolnok megye és Csongrád megye, délen Szerbia, nyugaton Baranya megye, Tolna megye és Fejér megye határolja. Székhelye Kecskemét.

Tuti menü